Újrhasznosított tok fa kirakós játéknak
BLOG,  DIY projektek,  Upcycling

DIY tok kirakós játékoknak

Biztos vagyok benne, hogy sokan vagyunk, akik szeretik a mindenféle fejlesztőjátékokat, de aztán szentségelünk, amikor újra és újra össze kell raknunk ezer darabjait. Az ötlet egy nagyon kedves ismerősömtől származik, aki nem mellesleg Pozitív fegyelmezés oktató*. Ráadásul Julival úgy ismerkedtünk meg, hogy rendelt tőlem egy nagyon pink női pénztárcát, és amikor eljött személyesen átvenni nagyon sokat beszélgettünk. Mindenképpen ajánlom őtés a PF módszerét figyelmetekbe (Facebookon és Instán), ha fontos számotokra, hogy gyermeketek magabiztos, önállóés boldog felnőtté cseperedjen. 

Ha benned is megszületett az elhatározás, hogy rendszerezőket készítesz a kirakós játékoknak, akkor nincs más dolgod, mint keresni valami továbbhasznosítandó alapanyagot. A kilyukadt gyerekmedence, vagy úszógumi, molinók, esetleg régi zuhanyfüggöny lehet jó erre, de régi farmerek anyaga is elég tartós egy-egy ilyen tok varrásához. Mivel a misszióm másokat is a környezettudatosságra, valamint a hulladékcsökkentésre inspirálni, én mindig csak upcyclingban gondolkodom, így nem fogok olyan anyagokat ajánlani, amit még meg kell venned. 

Mivel két lányom van és én meg az ő esetükben rózsaszín mániás így én a pink óriás úszógumit vettem elő, és ráhelyeztem a játékot, majd kb 2 cm ráhagyással körbevágtam azt. Tudtam, hogy olyan tokot szeretnék, aminek felül behajtható füle van, így felül annak megfelelően szabtam ki. A ráhagyásnál pedig azt vettem figyelembe, hogy a tábla a betűk magasságával együtt mx 2 cm vastag. Ezután a három oldalát varrógéppel és cikkcakk varrással körbevarrtam, de ha nem lenne gépem, akkor kézzel is simán meg lehet varrni, nem olyan sok munka. Ezután már csak ki kellett fordítani és belehelyezni a játékokat. 

Viaszos vászon terítőből is készíthetsz, de ha neked más ötlet is eszedbe jut, mindenképpen osszd meg velem kommentben itt vagy a Facebook poszt alatt vagy használd az #upcyclingmegoldások hashtaget!

Viaszos vászon terítőből is készíthetsz, de ha neked más ötlet is eszedbe jut, mindenképpen osszd meg velem kommentben itt vagy a Facebook poszt alatt vagy használd az #upcyclingmegoldások hashtaget!

* “A Pozitív Fegyelmezés célja, hogy magabiztos, önálló, boldog felnőtteket neveljünk a gyerekeinkből, akik fel vannak vértezve a megfelelő szociális készségekkel és elegendő önbizalommal ahhoz, hogy megállják a helyüket az élet bármilyen területén.”- Kepes-Végh Júlia.

Leave a Reply