BLOG

Upcycling Challenge 01 – a szürke lepedő

upcycling challange #1

Nagyon rég rakosgattam ide- oda ezt a szuper anyagú, ámde már használhatatlan szürke gumis lepedőt. Túl nagy darab anyag volt ahhoz, hogy kidobjam, ugyanakkor nem tudtam egyből, hogy mihez is kezdjek vele. És ekkor….ekkor megszállt az ihlet – ha már úgyis arra akarok másokat is inspirálni, hogy kidobás helyett inkább hasznosítsák tovább, vagy csúnyán mondva upcyclingolják a körülöttük lévő feleslegessé vált dolgokat, akkor miért csináljam ezt a négy fal között, mikor a közösségi médiába is kimehet?!

Így született meg annak az ötlete, hogy időnként közös gondolkodásra hívlak majd titeket. Mivel olyan sok jó ötlet érkezett, úgy döntöttem tovább megyek és bloggolni is fogok az upcycling kihívásokról! 

Fontosnak tartottam, hogy még mielőtt kiteszem a kihívást már tudjam, én mit fogok készíteni belőle – az olyan béna lenne, ha ‘lenyúlnám’ más ötletét. Ugyan egyből az adta magát, hogy kisebb tárolózsákokat varrjak, mint például, amiket sátorból varrok, de az volt a tippem, hogy az másnak is eszébe fog jutni. Az adta magát, hogy valami törlőrongy legyen belőle, de ha csak simán felvágom az nem fog sokmindenkit a kreatív újrahasznosításra inspirálni és hát biztos sok mindenki másnak is eszébe jutott. Innen jutottam el a nedves törlőkendő újrahasználható verizójához, mert hirtelen leesett, milyen sokszor nyúlok a papírtörlőhöz. Azóta is próbálom megfejteni, hogy miért, hátha gyorsan le tudok róla szokni. 

Így, hogy már megvolt az alapötlet gyorsan ment minden. Amiket én használtam eszközökként: 

  • lepedő
  • körkés + vágólap (de simán ollóval is fel lehet csíkozni)
  • vonalzó
  • olló
  • egy üres, korábbi nedves törlőkendőket tartó doboz

Lássuk a lépéseket (nagyon egyszerű!)

Itt egy hasznos videó arról, hogy hajtogasd össze a lepedődarabokat. 

Vélemény, hozzászólás?