rólam

Jeney Orsolya

Az Ursuslupus a zero waste követőinek egy igazi kincsesbánya. Design és használati tárgyaim bicikligumi, gumimatrac és sátor továbbhaszosításából készülnek. Egyaránt szólnak az upcycling design kedvelőinek és azoknak, akik előtt még csak ismerkednek a hulladékmentes életmóddal.

Az Ursuslupus tervezőjeként arra törekszem, hogy hozzájáruljak a környezetünk védelméhez és másokat is erre inspiráljak. Ezért termékeimet bicikligumi belsőből, gumimatracból és használt sátoranyag továbbhasznosításával (upcycling) készítem. Mivel műhelyemben nem lebomló anyagok kreatív újrahasznosításán dolgozok, így termékeim különösen tartósak, ugyanakkor megfizethetőek, mert fontosnak tartom, hogy a fenntartható divat necsak a tehetősebbek kiváltása legyen, hanem mindenki számára elérhető. Hiszek abban, hogy a környezettudatosság és esztétikum jól megfér egymás mellett, termékeimet is az egyediség, változatos színvilág és praktikum jellemezi.  Az általam újrahasznosított alapanyagok természetükből fakadóan nem lebomló anyagok- én ezt a hátrányukat fordítom az előnyükre, ezért az egyedi megjelenés mellett termékeim különösen hosszú életet képviselnek.

Újrahasznosított termékek széles skáláját kínálom, amelyek tökéletes kiegészítőként és funkcionális darabként szolgálnak a fenntartható divat, háztartás és életmód követőinek és kedvelőinek is – zero waste megoldások a mindennapi életünkhöz. 

Hiszek abban, hogy munkám során inspirálhatok és hatással lehet másokra is abban, hogy nyissanak az értékteremtő újrahasznosítás felé és termékeimmel fenntarthatóbbá tehetem vásárlóim hétköznapjait. Workshopjaimon, foglalkozásaimon is legfőbb célom, hogy közelebb hozzam a fenntartható életmód szemléletét, a kreatív, de egyben környezetbarát megoldásokat a résztvevőkhöz.

Jeney Orsi, Ursuslupus alapítója

Szakmai hátteremről bővebben a LinkedIn profilomon olvashatsz.